top of page

Az első fontos határidő a felvételihez

Elérkeztünk az első fontos határidőhöz. A középiskolai felvételin történő részvételhez - CSAK A FELVÉTELI FELADATSOR MEGÍRÁSÁRÓL VAN SZÓ - december 2.-ig le kell adni a jelentkezést abban az iskolában, ahol a gyermek szeretné megírni.


Mikor és hogyan kell jelentkezni a központi írásbeli vizsgákra?

Akkor ha bármely kiszemelt középiskola a felvétel feltételeként előírta a központi írásbeli vizsgát. Ebben az esetben a jelentkezőnek 2022. december 2.-ig egyénileg kell jelentkeznie. A vizsgát a gyermek bárhol megírhatja, ahol ilyen típusú vizsgát szerveznek, akkor is, ha nem ebbe az iskolába szeretne a későbbiek folyamán felvételizni.

Jó tanács: Mi mindenkinek azt szoktuk tanácsolni, hogy a hozzá legközelebb eső ilyen középiskolát válassza. Nem mindegy, hogy a felvételi napján mikor kell felkelni és mennyit kell utazni.


Az írásbeli vizsgák jelentkezési lapja kizárólag az írásbeli vizsgára vonatkozik, nem tévesztendő össze a középfokú iskolákba való jelentkezéssel, melynek határideje 2023. február 22. A központi írásbeli vizsgát szervező középiskolák jegyzékét a Hivatal 2022. november 16-ig tette közzé a honlapján. Az alábbi linken elérhető: https://kifir2.kir.hu/TTJegyzekKereso/Home/VizsgaHelyszinKereso


A beadandó jelentkezési lap az alábbi linken található: ügyfélkapun keresztül, postán vagy személyesen lehet beadni.



Akinek van papírja arról, hogy a gyereke különleges bánásmódban részesül, így neki az alábbi linken található egy fontos tájékoztató:


A központi írásbeli vizsgákra 2023. január 21-én kerül sor.


17 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page