top of page

Felvételi előkészítő a Tanodában

A legtöbb érdeklődő szülő első kérdése, hogy mi mit és hogyan csinálunk. Miért jó hozzánk járni, miben vagyunk jók, mit csinálunk másképp, mi az a plusz, ami miatt megéri minket választani.


  1. Fantasztikus pedagógusokkal dolgozunk együtt. Tudom, ezt könnyű mondani, de én őszintén hiszek benne, és a tapasztalatok is azt igazolják, hogy a nálunk tanító kollégák kiváló szakemberek.

  2. A gyerekek örömmel jönnek hozzánk. A sok hasznos ismeretanyagon és tudáson kívül lelkileg is támogatjuk őket. Hasznos tippekkel és trükkökkel vértezzük fel őket.

  3. A szülőknek is folyamatos támogatást és segítséget nyújtunk. Úgy gondolom, hogy a felvételi időszaka nemcsak a gyerekeknek nehéz, hanem a szülőknek is. Melyik iskolába jelentkezzenek? Hova járjon a fiuk/lányuk középiskolába? Mit írjanak első-második-harmadik helyre? Mi ez az egész pontrendszer? Mikor mi történik? Mi az az ideiglenes lista? Hol írják a felvételit? Megannyi fontos kérdés. Ezek megválaszolásában is rendelkezésre állunk. SŐT a felvételi előkészítő után is segítünk. Idén is rendszeresen tájékoztattuk a szülőket pl. az átlagpontszámok alakulásáról. Újra átbeszéltük a szóbelire/ideiglenes listára vonatkozó kérdéseiket.

  4. Ettől az évtől nagy örömünkre a Pedellus kiadó együttműködő partnerei lettünk. Korszerű felvételi feladatgyűjteményükkel dolgozunk, amelyet valamennyi diákunk megkap. Ezeket természetesen kiegészítik a speciális külön feladatok is.

  5. A szülői visszajelzések is azt mutatják, hogy érdemes volt velünk készülni.

  6. A 8. osztályosoknak 90 perces foglalkozásokat tartunk magyarból és matematikából is Ez azt jelenti, hogy van elég idő megbeszélni a feladatokat, megtalálni a jó megoldásokat. A 45-60 perces foglalkozás erre kevés - hiszen egy feladatsor megírására is csak ennyi idejük lesz majd, és akkor nincs idő átbeszélni mi miért lett jó, vagy éppen nem jó. A gyerekek is jól inspirálják egymást. Új megoldási lehetőségeket és gondolkodási módszereket láthatnak és sajátíthatnak el a társaiknak köszönhetően.

  7. A negyedikeseknek heti egy alkalommal tartunk úgy nevezett komplex előkészítőt, a foglalkozás 2 órás. Itt jut idő a matematikára és a magyar nyelvre is, sőt egy rövid szünetben van lehetőség kikapcsolódni is.




285 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése
bottom of page